سرانجام پس از ماهها برنامهریزی و خبررسانی، سومین دوره جایزه بازیهای جدی (SEGAP) طی روزهای ۵ و ۶ام دی ماه برگزار شد.
در ابتدای این رویداد، دکتر محمدعلی مظاهری، رئیس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشی و دبیر علمی سمپوزیوم بازیهای ۱۳۹۸ پیرامون ارتباط بازیهای جدی و دانشگاه سخنرانی کردند. موضوع عمده این سخنرانی اهمیت بازیهای ویدئویی و همینطور بازیهای جدی بود.
سپس آقای طه رسولی به بیان برخی از اصلیترین مشکلات صنعت بازی سازی پرداختند. نمونهای از این مشکلات، خروج افراد از صنعت بازی سازی ایران است که باعث میشود تجربههای به دست آمده توسط آنها به نسل بعد منتقل نشود و بازیسازان مجبور به دوباره یادگرفتن آن مسائل شوند. یکی دیگر از مشکلات نیز تناقض مدلهای درآمدزایی در بازیهای ساخته شده با زیرساخت بانکی کشور است که رسولی پیرو آن نیز چند دقیقه صحبت کرد.
پس از آن، ساعاتی از رویداد به GDX 17 اختصاص یافت (که پس از دو GDX گذشته به شمارش قبلی خود بازگشته). این GDX، در رابطه با بازی مغزینه بود که طی آن، سازندگان این بازی روشهای کار و تحقیق خود برای حفظ نوآوری در بازیشان را توضیح دادند. همچنین به بیان چالشهای ساخت بازی جدی به صورتی که از نظر اقتصادی بازگشت مناسبی داشته باشد پرداختند. سپس بیان کردند که برای تفاوت با مدلهای مشابه خارجی چه ویژگیهایی در بازی گذاشتهاند. یکی از نکاتی که سازندگان بازی برای حفظ نوآوری بازیشان گفتند، ورود به روند ساخت بازی و طراحی آن قبل از مشاهده نمونههای همهدف و یا مشابه بازی بود تا با دیدن آنها ذهنشان بایاس نشود. در آخر مودهایی که در آینده قرار است در بازی قرار دهند و اهداف آموزشی/درمانی آنها را نیز بیان کردند.
پس از GDX، نوبت به چهارمین نشست گفتمان بازی با عنوان «تحقیق، تولید و ترویج بازیهای جدی» رسید که با حضور آقای دکتر نصیری، معاون پژوهش بنیاد ملی بازیهای رایانهای و دبیر جایزه بازیهای جدی، خانم دکتر احمدی، برنده عنوان بهترین بازی جدی سال برای بازی طرلان، آقای دکتر سخاوت، مدیر آزمایشگاه واقعیت افزوده شناختی دانشگاه تبریز، آقای دکتر مظاهری، رئیس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه بهشتی و سپهر ترابی مدیر مسئول و صاحب امتیاز مجله بازینامه شکل گرفت. طی این گفتمان صحبت در ابتدا بحث تعریف خود بازی جدی بود که به چه بازیهایی این اسم داده میشود. پس از آن چالش های ساخت این نوع بازیها، مخصوصا بخش بازاریابی آن که سازندگان بازیهای جدی، به گفته خودشان، تاکنون از لحاظ اقتصادی و نشر بازی در آن ضعف داشتند، و همچنین اشتباهاتی که طی ساخت و نشر آنها رخ داد از زبان سازندگان آنها گفته شد. آقای نصیری نیز از طرف بنیاد به توضیح برخی وظایف بنیاد ملی بازیها پرداختند که در این بخش از صنعت چه قسمت های وظایف آن بوده و کدام بخشها بر عهده خود سازندگان بازی است. مورد دیگری که مورد بحث قرار گرفت، ضعف ارتباط صنعت بازی سازی با دانشگاهها بود که یکی از عوامل آن، شناخت کم مسئولین دانشگاهها به حوزه بازی سازی و داشتن تصور غلط نسبت به آن است. مورد دیگری که تقریبا همه افراد حاضر در این نشست بر آن توافق داشتند، ضعف سازندگان بازیهای جدی (و به صورت کلی بازی سازان ایرانی) در ارتباط با رسانههای بازی برای معرفی بازیهای خود و فرهنگ سازی بود.
آخرین بخش روز اول رویداد نیز، به ارائه مقالههای شفاهی اختصاص داشت که نمایندگان هشت مقاله انتخاب شده در این بخش، هرکدام طی ۵ دقیقه، از مقاله خود دفاع میکردند و پس از آن، داوران علمی رویداد طی ۵ دقیقه سوالات خود را با لحنی مناسب و یا حتی نامناسب(!) از آنها میپرسیدند.
در روز دوم رویداد، در ابتدا آقای سید صادق پژمان، مدیر عامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای سخنرانی و از ضرورت توجه به بازیهای ویدئویی و جدی گرفته شدن آنها صحبت کرد. در ادامه ۹ بازی جدی منتخب بین بازیهای جدی ارسال شده به رویداد، بازیهای خود را به داوران و افراد حاضر در رویداد ارائه کردند. لازم به ذکر است که داوران این بخش، شامل اساتید دانشگاهی برای داوری علمی و فعالان در صنعت بازی سازی برای داوری بازیها از بُعد بازی سازی میشدند.
یکی از برنامههای روز دوم رویداد، رونمایی از نشر ترجمه کتاب مغز گیمر، نوشته خانم سلیا هودنت و ترجمه آقای محمدرضا وفایی بود. کتابی که در رابطه با مسائل ذهنی و شناختی بازیکنان و تجربه کاربری در بازیها توضیحات مفیدی به خواننده ارائه میدهد.
در انتهای رویداد، نوبت به اهدای جوایز به برندگان سه بخش مقالات، بازی های جدی و مسابقه هکاتون برگزار شده در صندوق نوآوری واقع در تهران و دانشگاه هنر اسلامی تبریز رسید که البته موضوع هکاتون دو شهر متفاوت بوده؛ شرکت کنندگان تهرانی طی دو روز باید در رابطه با آموزش کلمات زبان انگلیسی بازی میساختند و شرکت کنندگان در تبریز در رابطه با تصمیم گیری در زندگی.
مانند سال گذشته، اسپانسرهای رویداد نیز به برندگان مورد نظر خود در راستای هدفگذاریشان جایزههایی اهدا کردند.
نام برندگان جوایز و بخشی که در آن منتخب شدند به شرح زیر است:
بازی اول بخش بازیهای جدی: بازی تیزران
بازی دوم بخش بازیهای جدی: بازی Keep Step
بازی سوم بخش بازیهای جدی: بازی شاه گیگیلی
جایزه ویژه موسسه علوم و فنون کیش در بخش سمپوزیوم: Escape Rooms: A New phenomenon in Tourism (نویسنده: فرخنده فاضل بخششی)
مقاله برتر سمپوزیوم بازیهای جدی ۱۳۹۸: A Game-Based System To Study The Danger of Advertising Displays For Pedestrians: Are They Really Dangerous? (تالیف: سید وحید مصطفوی، یونس سخاوت، سمد روحی، حسام ساکیان محمدی و کاظم پورالوار)
جایزه ۳ میلیون تومانی رتبه سوم هکاتون بازیهای جدی ۱۳۹۸ شهر تبریز: تیم Indicate برای بازی Lovely Home
جایزه ۵ میلیون تومانی رتبه دوم هکاتون بازیهای جدی ۱۳۹۸ شهر تبریز: تیم Neuron برای بازی Navido
جایزه ۷ میلیون تومانی قهرمان هکاتون بازیهای جدی ۱۳۹۸ شهر تبریز: تیم Team Liquid برای بازی Perfection
جایزه ۳ میلیون تومانی رتبه سوم هکاتون بازیهای جدی ۱۳۹۸ شهر تهران: تیم Amata برای بازی English Land / تیم Prunus برای بازی Adventure in Kishland
جایزه ۶ میلیون تومانی رتبه دوم هکاتون بازیهای جدی ۱۳۹۸ شهر تهران: تیم Valsalva برای بازی Kish Lenj
جایزه ۱۲ میلیون تومانی قهمران هکاتون بازیهای جدی ۱۳۹۸ شهر تهران: تیم Leania برای بازی King Island Hero
جایزه ۲ میلیون تومانی ستاد مبارزه با مواد مخدر: بازی بی گُل
جایزه ۵ میلیتون تومانی هاب: بازی شاه گیگیلی
جایزه ۴ میلیون تومانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان: بازی شاه گیگیلی
جایزه ۲ میلیون تومانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان: بازی اتاقک مجازی آموزش و توانبخش کودکان مبتلا به اوتیسم
جایزه ۲ میلیون تومانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در حوزه سبک زندگی: بازی فیلابت
جایزه ۲ میلیون تومانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در حوزه تحکیم خانواده: بازی مدرسه خوبها
جایزه ۳ میلیون تومانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در حوزه پیشگیری رشدمدار: بازی هانا
جایزه ۲ میلیون تومانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در حوزه پیشگیری رشدمدار: بازی جنگل شاد الفبا
جایزه ۱ میلیون تومانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در حوزه پیشگیری رشدمدار: بازی سنجش حساسیت مادرانه
جایزه ۳ میلیون تومانی منتخب نیماد: بازی KeepStep و بازی اتاقک مجازی آموزش و توانبخشی کودکان مبتلا به اوتیسم
جایزه ۵ میلیون تومانی منتخب نیماد:بازی تیزران
جایزه ۷ میلیون تومانی منتخب نیماد:توان دست
جایزه ۲ میلیون تومانی ستاد فناوریهای حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمدسازی: بازی KeepStep
جایزه ۳ میلیون تومانی ستاد فناوریهای حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمدسازی:بازی شبیهساز تریاژ
جایزه ۱۰ میلیون تومانی ستاد فناوریهای حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمدسازی:بازی تیزران