اگر دنبالکنندهی جریان ساخت و توسعهی بازیهای ایرانی باشید با موجی از بازیهای کپیشده از آثار خارجی مواجه شدهاید که تلاش کردهاند با مشابهسازی تجربهی نمونهای موفق، خود را به عنوان یک اثر سرگرمکننده به اثبات برسانند. رخدادی که اگرچه برای بسیاری از تیمهای کوچک و تازهکار، یک حرکت تمرینی مثمر ثمر است، به روندی در استودیوهای فعال و با سابقه در آنچه صنعت بازی در ایران میخوانیم تبدیل شده که اتفاق چندان خوشایندی نیست. در چهارمین قسمت از مجموعه ویدیویی کلون نباش به سراغ بازی جدید یکی از بازیسازانی رفتهایم که اتفاقا در تجربههای اول خود در ساخت بازی موبایل، ایدههای اصیلتری ارائه داده بود و از همین جهت موفقیت زیادی در جشنوارههای مختلف داخلی و خارجی کسب کرده بود.
در این قسمت از کلون نباش، نگاهی به بازی «ایربالز» انداختهایم که خودش نیز معترف است یک کلون مستقیم از بازی موفق Swipe Brick Breaker است. اما در همین قسمت اشاره کردهایم که این بازی از چند جهت از همتای خود بهتر است.
با این حال، دیدن تلاش یک بازیساز خلاق و موفق در راستای کلون سازی، اندکی نگرانکننده است. در این قسمت با معرفی این بازی و اشاره به نقاط قوت آن، تلاش کردهایم این سازنده را آگاه کنیم که مسیر جدیدی که در پیش گرفته مسیر آنچنان جذابی نیست و مخالف روح خلاقیتی است که پیشتر در آثار او دیده بودیم.
در ادامه نیز با اشاره به مشکل اصلی کلون کردن بازی، ساخت بازیهای مشابه خارجی را نقد میکنیم. توضیح درباره اینکه چرا یک بازی از نظر ما کلون است و اساسا قرار است به کدام بازیها بگوییم کلون و آنها را نکوهش کنیم، در قسمتهای قبلی مطرح شده است. این قسمت از کلون نباش معرفی یک بازی کلون خوب است که دعوت میکنم آن را با هم تماشا کنیم:
همانطور که احتمالا در جریان هستید، در قسمت سوم از برنامه کلون نباش به مرور بازخوردها و انتشار نظرات برخی بازیسازان پرداخته بودیم.
با بازینامه همراه باشید.