بازینامه
  • صفحه اصلی
  • اخبار
    • اخبار بازی
    • اخبار سایت
    • اخبار تحلیلی
    • اخبار سخت افزار
    • ریپورتاژ آگهی
  • مقالات
    • نقد و بررسی
    • آموزشی
    • مصاحبه
    • پیش نمایش
    • گزارش
    • یادداشت ها
  • ویدئو
  • مجلات
  • ارتباط با ما
No Result
View All Result
  • صفحه اصلی
  • اخبار
    • اخبار بازی
    • اخبار سایت
    • اخبار تحلیلی
    • اخبار سخت افزار
    • ریپورتاژ آگهی
  • مقالات
    • نقد و بررسی
    • آموزشی
    • مصاحبه
    • پیش نمایش
    • گزارش
    • یادداشت ها
  • ویدئو
  • مجلات
  • ارتباط با ما
No Result
View All Result
بازینامه
No Result
View All Result
Home مقالات

جشنواره بازی‌های جدی، میدانی برای پرورش استعدادها/ نورولند در «میدون»

بازینامه by بازینامه
اردیبهشت ۱۷, ۱۳۹۹
in مقالات, گزارش
0 0
0
جشنواره بازی‌های جدی، میدانی برای پرورش استعدادها/ نورولند در «میدون»
0
SHARES
69
VIEWS

« نورولند» شاید برای عموم خانواده‌های ایرانی نامی ناشناخته باشد، اما برای فعالان صنعت گیم بخصوص آن‌هایی که در حوزه بازی‌های جدی فعالیت می‌کنند، این نام یادآور استارتاپی خلاق و رو به رشد است که از چند سال گذشته درتلاش است تا با بازی وارکردن مسائل آموزشی برای کودکان، یادگیری را برای  بچه‌ها شیرین کند. این مجموعه که در رویداد «جایزه بازی‌­های جدی» سال ۱۳۹۸ بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با ارسال بازی و  مقاله نیز حضور داشت،  با شناخت جایگاه بازی­‌های جدی یا بازی­‌های هدفمند به عنوان گونه­‌ای از بازی­‌های ویدئویی‌که سازندگان‌شان از ابزار سرگرم کنندگی بازی برای رسیدن به اهداف جدی‌ترچون آموزش، مهارت آموزی، تبلیغاتی و یا سلامت استفاده می‌کنند، از این ابزار برای طراحی و تولید بازی‌های آموزشی برای کودکان استفاده کردند تا کودکان  آموزش‌های متفاوتی را با طی کردن مراحل یک بازی کسب کنند.

به گزارش اداره ارتباطات و امور بین‌الملل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای؛ حضور این مجموعه به عنوان یکی از سازندگان بازی‌های جدی ایرانی در برنامه تلویزونی «میدون» شبکه سوم سیما که یک رقابت استعدادیابی شغلی با هدف مشاوره و حمایت از کسب‌ وکارهای برتر نوپا است، فرصتی بود برای دیده شدن تیم جوان و باانگیزه نورولند. علیرضا پیر؛ مدیر تیم و برنامه نویس و لیلا کشاورز افشار؛ مسئول علمی پژوهشی «نورولند» در صحنه رقابتی «میدون» حاضر شدند و به معرفی خدمات آموزشی مجموعه خود که در قالب بازی‌های مختلف و با رویکرد رشد کارکردهای شناختی مرتبط با یادگیری درکودکان ارائه می‌شود، پرداختند. این حضور اگر چه حمایت و تسهیلات مالی برایشان نداشت؛ اما دستاوردهای مفید و تاثیرگذار دیگری چون ایجاد انگیزه و کمک به شناخته شدن بیشتر در میان خانواده‌ها داشته است.

بهبود توانایی ذهنی کودکان با ابزار بازی

شرکت نوین اندیشه پردازان «آمولای» (یک واژه گیلکی به معنای پروانه) با حمایت پارک علم و  فناوری گیلان در سال ۱۳۹۵ کار خود را در گیلان شروع کرد و از بهمن ماه ۱۳۹۷ با طرح جدیدی که« نورولند» نام گرفت و با هدف بهبود یادگیری درکودکان مقطع دبستانی قدم در راهی جدید گذاشت.
علیرضا پیر؛ مدیر تیم و برنامه نویس این شرکت می‌گوید: نورلند به شکل هوشمند، در عین فراهم کردن فضای دوست‌داشتنی و مناسب برای سن کودک در جریان بازی، به رشد کارکردهای شناختی مرتبط با یادگیری‌ او کمک می‌کند تا علاوه بر سرگرم شدن  ریاضی، زبان، حافظه و توجه‌اش رشد پیدا کند.

طراحی و تولید بازی‌های جدی مبتنی برتحقیقات و پژوهشی هوشمند است تا براساس این نتایج، طراحی و مکانیک بازی درخدمت آموزش مفاهیم مدنظر قرار گیرند. تیم نورولند نیز بر این اساس تحقیقات وسیعی را انجام داده است: بعد از شش ماه مطالعه ، بررسی و نظرسنجی از خانواده‌ها و مراکز روانشناسی متوجه شدیم که درصد زیادی از بچه ها مشکلات یادگیری دارند. با توجه به اینکه در حوزه گیم و تولید بازی‌های آموزشی فعالیت داریم، روی طرح نورولند تمرکز شدیم و کارمان را شروع کردیم و به دلیل نیاز جامعه به چنین بستر آموزشی، بر روی کودکان متمرکز شدیم.چون کودکان امروزجامعه‌ ما برای بهبود توانایی‌های ذهنی‌شان به این محصول نیاز دارند. فعالیت ما بر روی توانایی‌های شناختیکودکان است که در نظر داریم برای آینده‌ای نزدیک افراد مسن را هم پوشش دهیم.

تبدیل  بازی‌های فیزیکی یا کاغذ و قلمی به بازی‌های دیجیتال

به گفته علیرضا پیر ایده بازی‌های آموزشی نورولند از مقالات علمی گرفته شده است و آن‌ها ضمن بررسی مقالات علمی به دنبال طراحی و تولید بازی‌هایی با رویکرد تاثیر بر روی توانایی‌های شناختی مختلف درکودکان رفتند؛  بازی‌هایی که در دسته بندی‌های آموزش ریاضی، خواندن و نوشتن، توجه و حافظه قرار گرفته است . او می‌گوید: رویکرد ما این بود که براساس مقالات علمی،بازی‌های فیزیکی یا کاغذ و قلمی را به بازی‌های دیجیتال تبدیل کنیم و مطمئن هستیم که بر روی کودکان تاثیر دارند. زیرساخت اصلی تمام بازی‌های نورولند و دسته‌بندی آن‌ها از کتب و مقالات علمی معتبر استخراج شده و تایید اثربخشی بازی‌ها به کمک روانشناسان مطرح در غالب مطالعات آزمایشی مختلفی انجام گرفته است.

بیش از ۵۰ بازی نورولند که همگی در یک ساختار بازی‌وار شده برای رده سنی ۶ تا ۱۲ سال در کنار هم تجمیع شده‌اند،چند ویژگی شاخص دارند که آن‌ها را از سایر بازی‌ها متمایز می‌کند. نخست اینکه، مجموعه داده تمام لغات، جملات و کلمات داخل بازی‌ها با توجه به سطح دانش آموز و پایه تحصیلی او تنظیم شده است. یعنی مجموعه داده، بازی‌هایی‌که کودک پایه اول دبستان انجام می‌دهد با کودک پایه سوم متفاوت است. دیگر اینکه،تمام بازی‌ها با توجه به عملکرد کودک سخت یا آسان می‌شوند.
برنامه‌نویس و مدیرتیم نورولند می‌گوید: نورولند براساس عملکرد کودک تخمینی از میزان ضعف و مهارت او در حوزه‌های مختلف (ریاضی، زبان، حافظه و توجه) به دست‌ می‌آورد و براساس این ارزیابی بازی‌هایی را در جهت بهبود توانایی‌هایی که کودک در آن ضعف دارد، پیشنهاد می‌دهد. به عبارتی بررسی می‌شود که کودک درکدام بازی‌ها قوی است و برای اینکه این چالش برای او حفظ شود، اگر خوب کار کرد بازی بعدی برایش سخت‌تر می‌شود و اگر ضعیف کار کرد، بازی بعدی برایش آسان‌تر می‌شود.

انجام مطالعات میدانی برای سنجش اثربخشی

اینکه بازی‌های رایانه‌ای چقدر و چطور به ارتقا توانایی ذهنی و یادگیری مفاهیم مختلف آموزشی درکودکان کمک می‌کند، سوالی است که علیرضا پیر در پاسخ به آن به نتایج پژوهشی میدانی روی دانش آموزان تعدادی از مدارس منطقه ۶ تهران استناد می‌کند: روی این موضوع مطالعات زیادی انجام شده و منابع زیادی ثابت می‌کنند که بازی‌های جدی یا بازی‌هایی که هدفمند طراحی می‌شوند، تاثیر بسیار ملموسی بر روی توانایی ذهنی کودکان دارد. از این جهت خلائی را در ایران حس می‌کردیم، چرا که بازی‌های خارجی که در این حوزه وجود دارند، با مختصات فرهنگی کشورمان همخوانی ندارند. بیشترین ضعف یادگیری درکودکان ما مربوط به خواندن و نوشتن است و ما منبع مناسبی که بتواند این نقص را جبران کند، نداشتیم. برای اثبات این نظریه بررسی‌های میدانی را نیز شروع کردیم و طی چند ماه گذشته با اخذ مجوز از آموزش و پرورش نتایج مطالعات نورولند را درتعدادی از مدارس منطقه ۶ تهران آزمایش کردیم .بعد از دو ماه متوجه شدیم که غلط‌های املایی بچه‌ها به کمتر از نصف رسیده و حافظه و توجه‌شان بهبود پیدا کرده است. یعنی طی یک پروسه علمی اثربخشی این تحقیقات را در نورولند ثابت کردیم.

«ویرووس بد» را از بین ببر

در میان بازی‌های نورولند بازی به اسم« ویرووس بد» وجود دارد که با حال وهوای این روزهای جامعه که تب ویروس کرونا همچنان در آن داغ است، سازگاری دارد. بازی‌ای که راه‌های مقابله با ویروس را به کودکان آموزش می‌دهد:مجموعه نورولند بازی‌هایی طراحی کرده که برای شرایط کرونایی امروز مناسب است و به درک بچه‌ها از شرایط موجود کمک می‌کند. وظیفه کودک در بازی‌»ویرووس بد» این است که بزرگترین ویروس را پیدا کند و آن را از بین ببرد. داخل بازی در عین آموزش مفاهیم شناختی به کودک و ارتقاء توانایی‌های شناختی در او ، موضوعات دیگری مانند محافظت از خود در برابر بیماری، مفاهیم اجتماعی و بهداشتی را نیز غیر مستقیم آموزش می‌دهیم. در واقع بازی در داخل یک  قالب بازی وار شده قرار دارد و این امر به تزریق داستان‌های مختلف به بازی کمک می‌کند و کودک با دنبال کردن یک سیر داستانی، ناخودآگاه توانایی‌های ذهنی خود را بهبود می‌بخشد.

میدونی برای دیده شدن بازی‌های جدی

مدیر تیم و برنامه نویس نورولند از تجربه حضورشان در برنامه رقابتی«میدون» شبکه سوم سیما و دستاورهایش هم گفت: بازی‌های جدی در ایران جدی گرفته نمی‌شود و این دغدغه ای برای ما است که مردم بدانند بازی‌های جدی چقدر می‌تواند در امر آموزش کودکان تاثیرگذار باشد. ما در برنامه میدون نه با هدف گرفتن تسهیلات مالی بلکه به انگیزه معرفی کارمان و شناساندن آن به مردم، حاضر شدیم. مسئولان برنامه میدون با درک نیاز جامعه به چنین برنامه آموزشی، خیلی خوب از کار حمایت کردند. حضور ما در این برنامه دستاورد بسیار خوبی برایمان داشت به طوری که بازدید از سایت و سرچ کلمه نورولند پس از پخش برنامه چند برابر شده و این فراتراز انتظار ما بود.

«بازی‌های جدی» فرصتی برای ایجاد انگیزه و پیشرفت

نورولندی ها در جشنواره بازی‌های جدی سال ۱۳۹۸ در قالب تیم آمولای با ارسال مقاله و بازی شرکت داشتند که مقاله شان در پایگاه استنادی IEEE Xplore نمایه نیز شد: حضور در این رویداد دستاوردهای خوبی برای مجموعه ما  به لحاظ آشنایی با همکاران دیگر و ایجاد انگیزه برای ادامه کار داشت. بازی‌های جدی در ایران از پشتوانه حمایتی خوبی برخوردار نیستند و برگزاری جشنواره بازی‌های جدی انگیزه زیادی برای تولید این بازی‌ها و پیشرفت در ما ایجاد می‌کند. بازی‌های جدی در ایران در مسیر پیشرفت قراردارند و در آینده درباره بازی‌های جدی و نورولند بیشتر خواهید شنید.

علیرضا پیر در پایان یادی هم کرد از تیم نورولند که با همکاری و همراهی هم برای رسیدن به اهداف شان تلاش می‌کنند: لیلا کشاورز افشار؛ مسئول علمی پژوهشی، امیرحسین قماش پسند؛ بازیساز یونیتی،  علیرضا رنجبر شورابی؛ متخصص حوزه طراحی بازی وگیمیفیکیشن، الهام اسلامی؛ گرافیست و تعداد زیادی از مشاوران  روانشناسی از جمله دکتر اکرم پرند و سایناز مودت.

Tags: بازی جدیجشنواره بازی‌های جدینورولند
Previous Post

کافه گیمز را این‌بار آنلاین تجربه کنید!

Next Post

دسترسی مخاطبان شبکه «شاد» به محتواها وانیمیشن‌های آموزشی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

بازینامه

بازینامه

Next Post
دسترسی مخاطبان شبکه «شاد» به محتواها وانیمیشن‌های آموزشی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

دسترسی مخاطبان شبکه «شاد» به محتواها وانیمیشن‌های آموزشی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

Please login to join discussion
  • Trending
  • Comments
  • Latest
اثر جدید Black Cube Games، داستان شیرین و فرهاد را روایت خواهد کرد

اثر جدید Black Cube Games، داستان شیرین و فرهاد را روایت خواهد کرد

اسفند ۲۸, ۱۳۹۶
با مدیریت خود، دهکده‌ای رویایی بسازید / بازی «دهکده رویایی» منتشر شد

با مدیریت خود، دهکده‌ای رویایی بسازید / بازی «دهکده رویایی» منتشر شد

اسفند ۲۴, ۱۳۹۶
معرفی و نیم نگاهی به بازی Assassin’s Creed Valhalla | ویدیوی «فرقه‌ی قاتلین: بازار وکیل»

معرفی و نیم نگاهی به بازی Assassin’s Creed Valhalla | ویدیوی «فرقه‌ی قاتلین: بازار وکیل»

آبان ۲۲, ۱۳۹۹
شماره بیست و هشتم بازینامه منتشر شد

شماره بیست و هشتم بازینامه منتشر شد

مهر ۶, ۱۳۹۸
تخفیف ۱۵ درصدی حضور در رویداد White Nights پراگ برای بازی‌سازان ایرانی

تخفیف ۱۵ درصدی حضور در رویداد White Nights پراگ برای بازی‌سازان ایرانی

0
بازی Dead Cells امسال برای کنسول‌‌ها منتشر می‌شود

بازی Dead Cells امسال برای کنسول‌‌ها منتشر می‌شود

0
۳۵ داور ایرانی و بین‌المللی، داور هفتمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای شدند

۳۵ داور ایرانی و بین‌المللی، داور هفتمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای شدند

0
مصاحبه اختصاصی با دبیر هفتمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای تهران

مصاحبه اختصاصی با دبیر هفتمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای تهران

0
پویش نوروزی «بازینو» در ۱۰ روز نخست | کاربران بیش از ۴۰ هزار بار بازی‌های موبایلی ایرانی را نصب کرده‌اند

پویش نوروزی «بازینو» در ۱۰ روز نخست | کاربران بیش از ۴۰ هزار بار بازی‌های موبایلی ایرانی را نصب کرده‌اند

فروردین ۱۲, ۱۴۰۰
کارزار حمایت از صنعت بازی با هدف مقابله با مانع تراشی‌های بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

کارزار حمایت از صنعت بازی با هدف مقابله با مانع تراشی‌های بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

فروردین ۹, ۱۴۰۰
کوییز آو کینگز در سالی که گذشت (۱۳۹۹)

کوییز آو کینگز در سالی که گذشت (۱۳۹۹)

اسفند ۲۶, ۱۳۹۹
نوروز ۱۴۰۰، بازی ایرانی نصب کنید و جایزه ببرید

نوروز ۱۴۰۰، بازی ایرانی نصب کنید و جایزه ببرید

اسفند ۲۶, ۱۳۹۹

Recommended

پویش نوروزی «بازینو» در ۱۰ روز نخست | کاربران بیش از ۴۰ هزار بار بازی‌های موبایلی ایرانی را نصب کرده‌اند

پویش نوروزی «بازینو» در ۱۰ روز نخست | کاربران بیش از ۴۰ هزار بار بازی‌های موبایلی ایرانی را نصب کرده‌اند

فروردین ۱۲, ۱۴۰۰
کارزار حمایت از صنعت بازی با هدف مقابله با مانع تراشی‌های بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

کارزار حمایت از صنعت بازی با هدف مقابله با مانع تراشی‌های بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای

فروردین ۹, ۱۴۰۰
کوییز آو کینگز در سالی که گذشت (۱۳۹۹)

کوییز آو کینگز در سالی که گذشت (۱۳۹۹)

اسفند ۲۶, ۱۳۹۹
نوروز ۱۴۰۰، بازی ایرانی نصب کنید و جایزه ببرید

نوروز ۱۴۰۰، بازی ایرانی نصب کنید و جایزه ببرید

اسفند ۲۶, ۱۳۹۹

درباره‌ی بازینامه

بازینامه از مهر ۹۴ با هدف تولید مقالات آموزشی و پوشش اخبار و حواشی صنعت بازی‌سازی ایران کار خودش را شروع کرده است. بازینامه در حال حاضر تنها نشریه پارسی زبان مستقل آموزش بازی‌سازی در کشور است.

Categories

  • آموزشی
  • اخبار
  • اخبار بازی
  • اخبار تحلیلی
  • اخبار سایت
  • اخبار سخت افزار
  • اسلایدر
  • دسته‌بندی نشده
  • ریپورتاژ آگهی
  • مجله
  • مصاحبه
  • مقالات
  • نقد و بررسی
  • ویدئو
  • گزارش
  • یادداشت ها

Tags

@PS5 @sony Call Of Duty TGC TGC 2018 Xbox One انستیتو ملی بازی سازی انستیتو ملی بازی‌سازی بازی بازی ایرانی بازی جدی بازی رومیزی بازی سازی بازی موبایل بازینامه بازینو بازی‌های جدی بنیاد بنیاد ملی بازی های رایانه ای بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای جشنواره منتقدان بازی‌های ویدیویی دانلود مجله بازینامه دایرک زولا سیگپ شاه دزد شماره جدید بازینامه مجله مجله بازی مجله بازینامه مجوز بازی مدریک مصاحبه موبایل نشریه بازینامه همگرا ویگما چهارمین دوره جایزه بازی‌های جدی کاریزما کافه بازار کرونا کلون نباش کوییز آو کینگز کژوال کمپ گیم
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • مقالات
  • ویدئو
  • مجلات
  • ارتباط با ما

تمام حقوق این سایت به بازینامه تعلق دارد ، طراحی و توسعه تیم ProJobDone

No Result
View All Result
  • صفحه اصلی
  • اخبار
    • اخبار بازی
    • اخبار سایت
    • اخبار تحلیلی
    • اخبار سخت افزار
    • ریپورتاژ آگهی
  • مقالات
    • نقد و بررسی
    • آموزشی
    • مصاحبه
    • پیش نمایش
    • گزارش
    • یادداشت ها
  • ویدئو
  • مجلات
  • ارتباط با ما

تمام حقوق این سایت به بازینامه تعلق دارد ، طراحی و توسعه تیم ProJobDone

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In